Hogeschool Utrecht: "Studenten hoeven toch niet aanwezig te zijn tijdens OV-staking"

© Femke van den Heuvel, Hogeschool Utrecht
UTRECHT - Leerlingen van de Hogeschool Utrecht hoeven aanstaande dinsdag toch niet verplicht aanwezig te zijn op hun school. Tijdens een grote landelijke OV-staking is het voor veel studenten een stuk moeilijker om op tijd aanwezig te zijn. De Universiteit Utrecht en andere onderwijsinstellingen schrapten daarom al tentamens en lessen, de Hogeschool Utrecht (HU) deed dat nog niet.
Dat zorgde voor veel verontwaardiging bij de studenten van de HU. De Hogeschool reageerde daar in eerste instantie afwijzend op, het zou de verantwoordelijkheid van de studenten zelf zijn om op tijd te komen.
Daar komt de HU nu op terug. In een Facebookbericht zegt de school de onrust die is ontstaan te betreuren. De aanwezigheidsplicht voor toetsen en lessen komt te vervallen. Sommige toetsen worden verplaatst, bij andere toetsen wordt samen met de student bekeken hoe deze het best ingehaald kan worden.
Ook de HKU, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, kondigt maatregelen aan voor de stakingsdag. Lessen en tentamens worden verschoven als leerlingen niet aanwezig kunnen zijn. Omdat op de HKU lessen anders georganiseerd zijn dan op bijvoorbeeld de HU, wordt er meer maatwerk geleverd, zegt een woordvoerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.