Romagezin Nicolich strijkt neer bij Fort Blauwkapel

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - De dakloze Giuseppe Nicolich en zijn familie voeren bij Fort Blauwkapel in Utrecht actie voor een plek om te wonen. Ze hebben een oude stacaravan geplaatst op de parkeerplaats tegenover het scoutingterrein.
Nicolich kreeg de woonwagen van vrienden en gebruikt hem als onderdak voor zichzelf, zijn vrouw en zijn dochter. Hij werd zeven maanden geleden uit zijn woning in IJsselstein gezet, naar eigen zeggen wegens overlast. "We zijn gewoon Roma's en als je bezoek hebt en een hoge toon, dan is het al overlast."

VASTE PLAATS

Het gezin Nicolich eist een vaste plaats in de provincie Utrecht om de stacaravan neer te kunnen zetten. De gemeente Utrecht heeft nog niet op het protest gereageerd.
De huisvesting van de omvangrijke romafamilie Nicolich zorgt al decennia voor discussie. Giuseppe zwierf tussen 2000 en 2002 met zijn gezin door de provincie. Hij kreeg een huis in Houten en moest daar in 2006 weer weg vanwege de overlast die hij en zijn familieleden zou hebben veroorzaakt. Daarna dook het gezin op diverse plekken in Utrecht en Houten op, waar ze ook steeds weer werden weggestuurd.
Het gezin Nicolich is op een parkeerplaats bij Fort Blauwkapel neergestreken.
Het gezin Nicolich is op een parkeerplaats bij Fort Blauwkapel neergestreken. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

VERVALLEN LANDHUIS

Jarenlang verbleven meerdere gezinnen Nicolich vrijwel kosteloos in een vervallen landhuis in De Meern. De gemeenteraad van Utrecht riep het college van burgemeester en wethouders daarover een aantal keer ter verantwoording.
Toen de klachten over familieruzies op straat en lawaai in het huis niet stopten besloot de rechter het contract te ontbinden. Een deel van de familie kreeg een huis in Kanaleneiland toegewezen. Dat huis is in 2015 gesloopt.
Dakloos Romagezin eist plek om te wonen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.