RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Máxima overhandigt Appeltjes van Oranje aan Utrechtse organisaties

PROVINCIE UTRECHT - De Utrechtse stichtingen Met je Hart en Taal Doet Meer hebben vandaag van koningin Máxima een Appeltje van Oranje gekregen. Dat is een onderscheiding van het Oranjefonds voor bijzondere maatschappelijke projecten.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Het is de zeventiende keer dat de Appeltjes van Oranje zijn uitgereikt.

OVER DE WINNAARS

Taal Doet Meer zorgt er met negenhonderd vrijwilligers voor dat nieuwe, anderstalige Utrechters van alle leeftijden kunnen meedoen in de samenleving. Ze helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Jaarlijks worden ruim tweeduizend mensen geholpen zodat ze bijvoorbeeld makkelijker een baan kunnen vinden of hun huiswerk kunnen maken. Lees hier meer over wat Taal Doet Meer betekent voor Utrechters.

Stichting Met je Hart zet zich in om de eenzaamheid onder ouderen te verzachten. Meer dan duizend vrijwilligers organiseren activiteiten zodat ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Zij worden ook persoonlijk uitgenodigd, opgehaald en thuisgebracht. Lees hier meer over hoe de stichting te werk gaat.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht