RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Britse bokslegende roept hulp in van Utrechtse kickbokser

UTRECHT - De beroemde Britse bokser Tyson Fury roept de hulp in van de Utrechtse kickbokser Jahfarr Wilnis. Fury vecht op 15 juni in Las Vegas tegen de Duitser Tom Schwarz. De Brit heeft de als vierde gerankte kickbokser gevraagd om naar de Verenigde Staten te komen om met hem te trainen ter voorbereiding van zijn partij.

Jahfarr Wilnis traint bij The Colloseum Gym in Utrecht en wordt daar begeleid door Daan Kortland. Hij is trots op zijn pupil. "Ik vind het een hele eer. Jahfarr is bij ons begonnen en wij hebben hem helemaal opgeleid. Hij behoort nu tot de top 5 van de wereld in het zwaargewicht kickboksen. Jason Fury heeft al eerder met hem getraind en dat beviel zo goed dat hij Jahfarr nu voor 3 weken naar Amerika haalt."

BOKSEN EN KICKBOKSEN
Voor de leek lijken boksen en kickboksen erg op elkaar, maar in de praktijk zijn er grote verschillen. Naast dat je bij kickboksen ook mag schoppen, zijn de wedstrijden heel anders volgens trainer Kortland.

"Bij het boksen gaat het veel meer om de punten die je aan het eind van de maximaal 12 ronden hebt, terwijl kickboksers 3 ronden komen knokken. Die gaan veel harder. Het is voor een bokser goed om met de intensiteit van een kickbokser te trainen."

GLORY
Afgelopen weekend waren Utrechtse kickboksers gemixt succesvol op het gala Glory 65. Twee atleten van The Colosseum wonnen hun wedstrijden voor het thuispubliek. Maar Jason Wilnis, de jongere broer van Jahfarr, verloor zijn partij voor de wereldtitel op het middengewicht tegen de Braziliaan Alex Pereira.

"Ja, dat deed wel pijn. Eerst winnen onze jongens hele belangrijke wedstrijden en dan eindigt de avond met zo'n enorme anticlimax. Maar dat is nou eenmaal de sport."

GEMEENTE UTRECHT
Vrijdag komt de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen op bezoek bij The Colosseum Gym. "Wij trainen ook de Utrechtse boa's. En de burgemeester kon er bij de opening van onze nieuwe locatie niet bij zijn. Maar hij wil het toch graag een keer zien. Daarom komt hij morgen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -