Samen Veilig in actieplan: meer externe bemoeienis bij oplossen problemen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Samen Veilig Midden Nederland (SVMN) gaat ervaringsdeskundigen, cliëntambassadeurs en een organisatieadviesbureau inschakelen om de aanhoudende reeks rellen en klachten binnen de organisatie een halt toe te roepen. Dat staat in een plan van aanpak dat de organisatie online heeft gepubliceerd en dat naar meerdere gemeenten is gestuurd.
De ervaringsdeskundigen en cliëntambassadeurs moeten gevraagd en ongevraagd feedback gaan geven over de organisatie, zo staat in het plan. Daarnaast krijgt ook de cliëntenraad een belangrijkere rol, onder meer bij het meedenken over organisatievraagstukken. De interne klachtenanalyse naar aanleiding van meldingen die vorig jaar binnenkwamen over Samen Veilig, moet daarnaast worden geopenbaard. Het organisatieadviesbureau moet vooral de directie van SVMN gaan ondersteunen.
Bij RTV Utrecht kwamen de afgelopen 1,5 jaar honderden klachten binnen over Samen Veilig. Opvallend is dat deze klachten weinig aandacht krijgen in het plan van aanpak. Het enige dat wordt genoemd is dat er zorgvuldiger gerapporteerd moet worden.

BLOG

De twee directeuren van Samen Veilig publiceerden vorige week al een blog op de website van SVMN waarin staat dat er iets moet veranderen in de organisatie. "De afgelopen periode hebben wij als Samen Veilig Midden-Nederland in soms pittige bewoordingen te horen gekregen dat het anders moet met en bij onze organisatie," schreef de directie onder meer.
De directeuren dachten dat de kritiek van de afgelopen anderhalf jaar wel zou overwaaien. "Sinds het najaar van 2017 zijn we door kritische berichtgeving over ons werk onder een regionaal vergrootglas komen te liggen. In de media, maar ook in de lokale politiek. We hebben een - achteraf te - lange tijd gedacht dat we deze kritieken de baas konden door steeds opnieuw uit te leggen hoe complex ons werk was (...)."

REACTIES

In een eerste reactie laat CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren weten het plan 'dun' te vinden. "Letterlijk en figuurlijk."
Volgens het actieplan zijn de eerste maatregelen inmiddels al genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.