Utrecht wil van illegale stacaravan Nicolich af

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - De gemeente Utrecht accepteert niet dat Giuseppe Nicolich een stacaravan heeft neergezet bij Fort Blauwkapel. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat alle opties om in te grijpen op dit moment worden onderzocht, maar dat het laten staan van de caravan geen optie is.
Giuseppe Nicolich zette gisteren een stacaravan op een parkeerterrein van het fort. Hij protesteert daarmee tegen het feit dat hij zeven maanden geleden uit zijn huis is gezet. Hij zegt al die tijd dakloos te zijn geweest en geleefd te hebben in auto's en hotels. Hij geeft aan bij diverse hotels nog een schuld te hebben. De gammele stacaravan heeft hij gekregen van vrienden. Hij wil er gaan wonen met zijn vrouw en een dochter.
Je kan niet zomaar je caravan ergens neerzetten en dan zeggen dat je hier blijft wonen.
Michiel Selten - gemeentevoorlichter
Gemeentewoordvoerder Michiel Selten geeft aan dat dit niet de bedoeling is. "Je kan niet zomaar je caravan ergens neerzetten en dan zeggen dat je hier blijft wonen."
Volgens de woordvoerder wordt er op dit moment gekeken hoe de stacaravan weer verwijderd kan worden. Of de gemeente in gesprek is met Nicolich kon hij niet zeggen.

ROMA EN SINTI

Gistermiddag ontvouwde Nicolich een spandoek met de tekst 'Roma Demons-tratie'. Een half uur daarvoor kwam een andere man naar de plek. Hij zei een Sinti te zijn en het protest te ondersteunen. Volgens de man is ook hij op zoek naar een woonplek. Hij verblijft nu bij familie op de Kapteynlaan in Utrecht, maar daar kan hij geen eigen wagen neerzetten. De man gaf aan te overwegen om ook een plek bij het fort te gaan bezetten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.