RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Scholieren spijbelen in Utrecht voor het klimaat


PROVINCIE UTRECHT - Een grote groep middelbare scholieren spijbelt vandaag: ze willen daarmee aandacht vragen voor het klimaat. De wereldwijde klimaatstaking wordt georganiseerd door Youth for Climate en ook in Utrecht marcheren jongeren door de straten.

Dat de scholieren straks moeten nablijven vanwege deze spijbelactie nemen ze voor lief. "Het klimaat is belangrijker. Wat hebben wij er nou aan om naar school te gaan als de wereld niet eens een toekomst heeft", zegt de Utrechtse Lola.

Ook Floortje en Mitchel uit Gorinchem waren van de partij. Volgens hen is een protest als deze hard nodig: "De tijd is aan het opraken. Als we het over zestig jaar pas gaan doen heeft het geen nut meer."

De opkomst is bij deze klimaatmars minder druk dan de voorgaande marsen volgens de scholieren. Linda die ook meeloopt: "Mensen kwamen in het begin vooral omdat ze het leuk vonden en omdat het nieuw was. Nu komen alleen nog de fanatieke mensen."

De scholieren lopen vanaf het park Nieuweroord naar Utrecht Centraal. De jongeren willen een "beter Europees klimaatbeleid".

Een grote groep spijbelde vandaag


"Het doel is om ervoor te zorgen dat de regering inziet dat een strenger klimaatbeleid cruciaal is voor onze toekomst", stellen de organisatoren.

 Er zijn veel scholieren op de been. Er zijn veel scholieren op de been. | Foto: RTV Utrecht / Carmen Nelissen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -