RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NS: kom dinsdag niet naar het station

UTRECHT - De NS verwacht dat er dinsdag tijdens de landelijke staking in het openbaar vervoer, weinig of geen treinen rijden. "Omdat we niet weten hoeveel mensen gaan staken, kunnen we niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden. Wij kunnen dus geen betrouwbare dienstregeling maken en adviseren reizigers op 28 mei niet met de trein te reizen'', zegt de NS.

Vakbonden hebben aangekondigd dat ze dinsdag zowel het treinverkeer als het streekvervoer plat gaan leggen. De werknemers staken voor een beter pensioenakkoord.

Ook de pensioenacties die voor woensdag gepland staan, kunnen gevolgen hebben voor het treinverkeer, aldus de NS. Die betreurt de staking. "Wij hebben begrip voor de zorgen over pensioenen, maar vinden het jammer dat opnieuw gekozen is voor een middel waar onze reizigers zeer veel hinder van ondervinden. Reizigers worden de dupe van een conflict waar NS geen partij in is."

Ook de streekvervoerders betreuren de staking. De vereniging werkgevers openbaar vervoer (VWOV) noemt het "extra wrang" dat de vakbonden de actie uitgerekend hebben gepland in een periode waarin heel wat studenten tentamens hebben. Waar mogelijk hopen de vervoerders toch bussen, trams en treinen te laten rijden. Maar hoeveel is afhankelijk van de mensen die wl gaan werken. De VWOV kan daar geen voorspelling over geven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -