Utrechtse waterpoloërs strijden dit weekend voor de landstitel

© UZSC
BILTHOVEN - De Utrechtse waterpoloërs van UZSC spelen dit hele weekend in een 'best of three' serie voor het landskampioenschap van de Eredivisie. De Utrechters spelen tegen ZVL-1886 uit Leiden. De wedstrijd van vrijdag is in Utrecht, zaterdag in Leiden en als de score daarna 1-1 is volgt een derde wedstrijd in Utrecht. Op deze manier is er minder sprake van thuisvoordeel.
UZSC speelt al jaren mee in de Nederlandse top. De club werd in de afgelopen vier jaar drie keer op rij landskampioen. Maar vorig jaar werd de finale verloren van AZC Alphen. Een herkansing lag dit jaar in het verschiet, maar in de halve finale werd Alphen onverwacht uitgeschakeld door ZVL-1886. Volgens UZSC-voorzitter Leon Doorduyn wordt het een spannend weekend: "Onze tegenstander is een meer fysieke ploeg dan wij. Hun bad is kleiner dan dat van ons en dan liggen we dus dichter op elkaar. De uitwedstrijd op zaterdag wordt dus zwaar."

VEEL TRAINEN

Waterpolo is geen professionele sport, vertelt Doorduyn. "Onze spelers verdienen hun brood niet met waterpolo. Ze studeren of werken in het dagelijks leven. Maar om op dit niveau te spelen, moet je ongelofelijk veel trainen. Onze jongens trainen vier avonden per week, twee keer per week is er 's ochtends een zwemtraining en daarnaast zitten ze nog drie avonden per week in het krachthonk."

UZSC

De mannen van de selectieploeg steken dus veel tijd in de sport, maar daar blijft het niet bij. "De hele club werkt hieraan mee. Hoe krijgen we zoveel mogelijk mensen op de tribune? Hoe krijgen we zoveel mogelijk aandacht voor deze wedstrijd? In onze sport is geld en sponsoring niet vanzelfsprekend. We doen er daarom alles aan om dit weekend aan Nederland te laten zien hoe cool waterpolo is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.