Kidsplus belooft problemen bij kinderopvangcentra snel op te lossen: "Ik vind ook dat het moet lukken binnen die termijn"

© Robin van Lonkhuijsen
PROVINCIE UTRECHT - De problemen bij de Montessori-kinderopvangcentra van Kidsplus in Veenendaal, Nieuwegein en Houten moeten binnenkort zijn opgelost. Dat belooft Kidsplus nadat de GGD regio Utrecht er eerder ernstige tekortkomingen had geconstateerd.
Zo lagen er bij de kinderopvang in Nieuwegein elektriciteitsdraden van apparaten binnen het bereik van peuters en was er geen CO2 melder in de slaapkamers. Ook werd er een giftige plant buiten aangetroffen.

VERHOLPEN

Die tekortkomingen zijn inmiddels verholpen, zegt de per april aangetreden directeur Alex van Zwam. "We meten nu bijvoorbeeld dat de lucht van goede kwaliteit blijft. Op het moment dat de lucht een bepaalde waarde overstijgt, wordt die ververst."
De GGD houdt verscherpt toezicht op de locaties van Kidsplus. Na elke controle heeft Van Zwam een paar weken de tijd om de boel op orde te krijgen.
"Ik vind ook dat het moet lukken binnen die termijn," zegt Van Zwam. Al benadrukt hij wel dat Kidsplus soms op anderen is aangewezen. "Er zijn ook een aantal zaken die we niet direct kunnen vervangen. Als het gaat om de beschikbaarheid van installateurs bijvoorbeeld, dan zijn wij van hen afhankelijk."

VEENENDAAL

In Veenendaal gaat het nog tijd kosten voordat het benodigde nieuwe meubilair er is. Daarvoor is Kidsplus nu in gesprek met de school waarin de kinderopvang is gehuisvest. "We willen de nieuwe meubellijn voor 1 augustus realiseren," zegt Van Zwam.
Het onveilige meubilair is wel weggezet en volgens Van Zwam voldoet nu ook die locatie aan de richtlijnen. Of dat echt zo is zal uit nieuwe, onaangekondigde controles van de GGD moeten blijken.
Kidsplus zegt veel tekortkomingen te hebben aangepakt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.