LIVEBLOG: FC Utrecht krijgt uitgoal te verwerken in titanenstrijd met Vitesse

© fcutrecht.nl
PROVINCIE UTRECHT - Het voetbalseizoen is bijna op zijn eind. Er is nog één prijs te verdelen. Het laatste Europese ticket. Net als vorig jaar gaat de finale van de play-offs tussen FC Utrecht en Vitesse. Toen wonnen de Arnhemmers. Beleef LIVE of FC Utrecht revanche kan nemen in Namen en Rugnummers Live op Radio M Utrecht 93.1FM.
EINDSTAND: 1-1
Scheidsrechter: Manschot
90'+5 Het is klaar. FC Utrecht was beter, maar Vitesse is de morele winnaar.
90'+3 Janssen!!! In de handen van Pasveer. De verdediger heeft alle ruimte om in te koppen op de ingooi van Van der Maarel. Wat een kansen krijgt FC Utrecht.
90'+2 FC Utrecht trekt weer naar voren. Gavory brengt de bal in. Vitesse werkt weg, maar FC Utrecht houdt de druk erop.
90' We krijgen er vijf minuten bij.
89' Hoekschop Vitesse. Ödegaard geeft voor. Bal gaat achter.
87' WISSEL FC Utrecht: Van der Maarel voor Görtler.
87' Gustafson haalt uit. De bal krult naast!
86' Hoekschop Gavory. Janssen! Via een Vitesse-speler over. Nog een hoekschop.
85' Klaiber kan de zestien in. Zijn schot in de korte hoek wordt weggestompt door Pasveer.
82' FC Utrecht gaat 4-4-2 spelen met Kramer en Van de Streek in de spits.
81' WISSELS FC Utrecht: Kramer voor Dessers en Emanuelson voor Strieder.
78' GEEL: Görtler.
77' GEEL: Linssen.
75' Van de Streek kan ook niet meer.
74' WISSEL Vitesse: Cark voor de geblesseerde Büttner.
72' Ödegaard heeft zijn tweede adem gevonden. De Noor krijgt de bal rand zestien en haalt uit. Klaiber gooit zich er net op tijd voor.
68' Linssen zit er doorheen bij Vitesse lijkt het. Als Gustafson het nog maar eens probeert met een schot van afstand. Rakelings langs de kruising.
65' WISSEL Vitesse: Buitink voor Matavz.
61' Weer een harde overtreding van Douda. Nu op Gustafson.
60' Hoekschop FC Utrecht levert helemaal niets op.
58' FC Utrecht springt slordig om met zijn kansen. Nu weer een schot van afstand.
51' Dessers scoort, maar staat een halve meter buitenspel.
47' Van de Streek! Voorlangs op de pass van Kerk. Dit soort kansen moeten erin. Weer komt het gevaar over rechts.
46' We voetballen weer. Geen wissels.
45'+1 Het is rust! Wat een prachtige eerste helft. Maar Vitesse staat er vooralsnog het beste voor. FC Utrecht moet in de tweede helft, Vitesse mag.
45' We krijgen één minuut extra.
42' Klaiber zorgt continu voor gevaar van de rechterkant met zijn voorzetten.

FEITJE

Vitesse verloor nog nooit een play-off finale in de huidige opzet.
37' Marsman is op zijn post na een afstandsschot van Foor.
36' Gustafson zet Kerk alleen voor de keeper. De spits omspeelt Pasveer en schiet op de paal!
34' Klaiber slingert voor. Van de Streek krijgt de bal niet goed op zijn hoofd. Wat een heerlijke wedstrijd. Reclame voor de play-offs.
Matavz maakt gelijk.
31' GOAL! Linssen vuurt van grote afstand na een goede pass van Van der Werff. De daaropvolgende corner wordt binnengelopen door Matavz: 1-1
24' Bijna 2-0! Pasveer stopt met kunst en vliegwerk een afstandsschot van Strieder.
24' Görtler is weer ouderwets oorlog aan het maken. De Duitser neemt FC Utrecht op sleeptouw.
23' GEEL: Serero gaat te hard in op Görtler.
21' Eerste echte kans voor Vitesse via Matavz.
Van de Streek kopt FC Utrecht op 1-0.
18' GOAL! Sander van de Streek kopt snoeihard via de grond binnen.
17' Dit had de 1-0 moeten zijn! Görtler zet Kerk vrij, die vindt Dessers, maar de Belg heeft het vizier niet op scherp. De beste kans tot nu toe.
15' Dauda raakt geblesseerd na een correcte tackle van Strieder.
14' De eerste hoekschop is voor Vitesse. Ödegaard gaat hem nemen. Paniek achterin bij FC Utrecht, maar Bergström kan uiteindelijk wegwerken.
8' Weer dreiging van FC Utrecht, dat goed voetbalt. Klaiber speelt de bal hoog diagonaal het strafschopgebied in. Niemand krijgt zijn hoofd tegen de bal.
TOP 3 FINALISTEN IN DE PLAY-OFFS
1. FC Utrecht 6x
2. Vitesse 4x
3. FC Groningen 3x
6' De eerste vijf minuten zitten erop. De wedstrijd is redelijk open. Het verwachte tactisch schaakspel blijft vooralsnog uit.
2' Eerste kans in de wedstrijd is voor FC Utrecht. De bal valt gelukkig voor de voeten van Görtler. De Duitser jaagt de bal echter de tribune in.
1' Manschot heeft de wedstrijd in gang gebracht.
[Veel sfeer en supportersacties voorafgaande aan de wedstrijd]
[Dick Advocaat begin aan zijn laatste kunstje bij FC Utrecht]
- Vorig seizoen stonden beide clubs ook in de finale. FC Utrecht verloor met 3-2 in Arnhem en met 2-1 in Utrecht.
- In de competitie bleef het in Utrecht 0-0 en Vitesse won thuis met 2-1.
- FC Utrecht dwong in 2010, 2013 en 2017 Europees voetbal af via de play-offs. Vitesse deed dat eveneens drie keer (2012, 2015 en 2018).
- Willem Janssen speelde 26 duels in de play-offs om Europees voetbal. Alleen in 2017 had hij (met Utrecht) succes.
- David Jensen is het laatste slachtoffer van de blessuregolf. De keeper heeft een vinger uit de kom. Nick Marsman is zijn vervanger.
- JC Bahebeck zit vandaag ook niet op de bank. De Fransman scoorde in de laatste wedstrijd twee keer.

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Marsman; Klaiber, Bergström, Janssen, Gavory; Görtler, Strieder, Gustafson; Kerk, Dessers, Van de Streek.
Vitesse: Pasveer; Karavajev, v.d.Werff, Doekhi, Büttner; Dauda, Serero,Ödegaard; Foor, Linssen, Matavz.