'Dag van het aangespannen paard' is nu een heus Outdoor Event

© RTV Utrecht / Jiri Glaap
UTRECHT - 'De dag van het aangespannen paard' was van 1990 tot vorig jaar het buitenevenement van de faculteit Diergeneeskunde. Maar de studenten vonden het een te beperkt feestje waarbij vooral paarden steevast veel aandacht kregen. Daarom is vanaf dit jaar de naam aangepast, het heet nu Diergeneeskunde Outdoor Event.
De eerste editie van dit festival is vandaag. Op het event is er aandacht voor de volle breedte van het vak, zegt Esther Ywema van de faculteit. "We hebben lezingen, rondleidingen, workshops en demonstraties. We willen zo goed mogelijk uitleggen wat wij als dierenartsen doen."
Naast aandacht voor paarden is er daarom ook ruimte voor andere dieren om in de spotlights te staan deze zaterdag. Vooral voor de hond is er ook veel te doen. Zo is er een workshop over tandenpoetsen bij honden en kunnen de voetjes bij de viervoeters van de vloer tijdens de dog dance.
Ywema hoopt dat de liefde voor het vak op de bezoekers overslaat vandaag. "Het is heel erg duidelijk dat bij diergeneeskunde de studenten trots zijn op hun vak."
Schapen scheren tijdens het Diergeneeskunde Outdoor Event
Schapen scheren tijdens het Diergeneeskunde Outdoor Event © RTV Utrecht / Jiri Glaap
Dierengeneeskunde Outdoor Event

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.