RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Emotionele bijeenkomst voor medewerkers daklozenopvang na steekincident

1/2
UTRECHT - Medewerkers van de dak- en thuislozenopvang waar donderdag een stagiaire werd neergestoken, zijn vandaag bij elkaar gekomen om over het incident te praten. Daarbij ging het er emotioneel aan toe, zegt Willem Lammerink van Stichting De Tussenvoorziening.

De steekpartij vond plaats bij de Sleep Inn, een tijdelijke opvanglocatie van De Tussenvoorziening aan de Maliebaan in Utrecht. De vrouw werd neergestoken door een 28-jarige man en moest aan haar verwondingen worden geopereerd.

Dat maakt veel los onder de medewerkers, die vandaag hun emoties konden delen. "Mensen zijn heel bezorgd en geschokt dat dit is gebeurd. En daarnaast zijn ze ook boos. Dat zijn nu de meest gehoorde emoties," zegt Lammerink.

Een gebeurtenis zoals afgelopen donderdag heeft heel erg veel impact op de collega's"
Willem Lammerink

"Een gebeurtenis zoals afgelopen donderdag heeft heel erg veel impact op de collega's. We hebben het nu over vragen als: hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen zowel veilig zijn als zich ook veilig voelen?"

Het is nog te vroeg om te zeggen of De Tussenvoorziening extra maatregelen moet nemen na het incident. Dat is ook omdat de politie de zaak nog onderzoekt. "Op directieniveau zijn we daar nu wel naar aan het kijken," zegt Lammerink, die ook zegt dat een incident van deze omvang nog nooit heeft plaatsgevonden bij de stichting.

Gisteravond kwamen de bezoekers van de Sleep Inn al bij elkaar om over de steekpartij te praten. "Ook de gasten die hier komen zijn heel geschokt door wat er is gebeurd. De mensen die hier slapen zitten vaak zelf in een heel moeilijke situatie en hebben alles het liefst zo rustig mogelijk. Het is heel goed dat die ook hun verhaal kwijt konden."

Bijeenkomst De Tussenvoorziening na steekincident


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht