CDW in extremis kampioen Derde Klasse D tegen VVZ'49

Aanvoerder Van Zolingen met tulband wordt geknuffeld
Aanvoerder Van Zolingen met tulband wordt geknuffeld © RTV Utrecht / Bert Kous
SOEST/WIJK BIJ DUURSTEDE - De voetballers van CDW uit Wijk bij Duurstede zijn kampioen geworden in de Derde Klasse D. CDW wist een directe confrontatie met concurrent VVZ'49 uit Soest te winnen met 2-1. Tot de 89ste minuut stond VVZ nog op voorsprong.
Alles over VVZ'49 - CDW

SITUATIE

Voor de wedstrijd had CDW het voordeel van de koploper te zijn. De ploeg uit Wijk bij Duurstede leidde met 54 punten en werd op de voet gevolgd door het Soestse VVZ'49 met 53 punten. CDW had dus genoeg aan een gelijkspel voor de landstitel. VVZ had op eigen veld een overwinning nodig om kampioen te worden.
Veel CDW-fans waren meegereisd naar Soest
Veel CDW-fans waren meegereisd naar Soest © RTV Utrecht / Bert Kous

DE KONING

CDW had in de eerste helft het overwicht, maar wist dat niet om te zetten in grote kansen. In de tien minuten dat VVZ'49 de overhand had, wist het ook te scoren. Topscorer Saddy de Koning maakte de 1-0 voor de ploeg van trainer John van Loen.
Ruben de Goede (VVZ'49): "We hebben het vorige week laten liggen"
In de tweede helft kreeg CDW wel de kans op de goal: de poging van Ingmar de Wit werd gekeerd. Ook VVZ'49 kreeg diverse kansen om de score uit te breiden, maar dat lukte niet. Wel liep de spanning op het veld hoog op, wat het spel er niet beter op maakte.

SLOTOFFENSIEF CDW

Een slotoffensief van CDW zorgde voor een spannend eind van de wedstrijd. Een goal kon namelijk al het verschil maken tussen winst en verlies. Een vrije trap van CDW zorgde voor een tiende hoekschop, waarna aanvoerder Roan van Zalingen in de 89ste minuut de 1-1 binnenknalde en voor ontlading zorgde bij alles wat Wijk bij Duurstede kwam.
Maurice Pot (trainer CDW): "We kunnen zeker mee in de Tweede Klasse"
En door die goal was CDW opeens weer virtueel kampioen, waardoor VVZ'49 in de blessuretijd alles op alles zette voor de 2-1. Daardoor gaf het ook veel ruimte weg, die door CDW optimaal benut werd. Jeff Zichterman besliste de titelstrijd definitief in blessuretijd.
John van Loen (trainer VVZ'49): "Nacompetitie wordt puzzelen"
CDW viert het kampioenschap
CDW viert het kampioenschap © RTV Utrecht / Bert Kous
Door het kampioenschap stijgt CDW naar de Tweede Klasse, VVZ'49 is veroordeeld tot play-offs om die klasse te bereiken.
19' Saddy de Koning [1-0]
89' Roan van Zalingen [1-1]
90' Jeff Zichterman [1-2]