RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Freestyle balkunstenaars betoveren stadsstrand Veenendaal

1/2
VEENENDAAL - Het stadsstrand in Veenendaal was vandaag het toneel van het International Freestyle Football Tournament. Deelnemers uit heel Europa, maar ook uit BraziliŽ, Iran en India lieten hun beste trucs en balbeheersing zien.

Vijfendertig deelnemers uit twaalf verschillende landen deden mee aan het toernooi. Jesse Marlet uit Amersfoort, Nederlands kampioen freestyle football, was ook van de partij. Hij is dol op het spelletje: "Het gaat er bij freestyle football om dat je je vetste trucs met een voetbal laat zien en dat je probeert dat jouw trucs cooler zijn dan die van je tegenstander." Volgens Jesse houdt freestyle football nooit op: "Je kan alles bedenken wat je wilt. Je kan eigen trucs bedenken of trucs van anderen nadoen. Er zijn zoveel mogelijkheden!"

Jesse heeft sommige trucs zelf bedacht: "Er zijn er een paar ťcht van mij. Ik denk ook dat dat het belangrijkste is in deze competities. Laten zien dat je je eigen trucs hebt en je eigen stijl kan creeŽren. Je moet laten zien waarom de jury jou moet kiezen."

De trucs die de deelnemers laten zien, zijn vaak onnavolgbaar. De bal lijkt met een draad aan hun voet vast te zitten. Het ziet er misschien moeilijk uit, maar Jesse is ervan overtuigd dat iedereen dit kan: "Het is te trainen. Ik heb op een dag gewoon besloten: ik vind dit zů vet! Dit wilik doen! Ik ben toen zo hard gaan trainen, maar na ťťn dag kon ik het ook nog niet. Het is gewoon oefenen. Iedereen zou het moeten kunnen."

Freestyle balkunstenaars in Veenendaal


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht