RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Buurt geschrokken na beschieting slagerij in Zuilen: "Wat als ik nu net thuis was gekomen?"

1/2
UTRECHT - Afgelopen nacht is een winkel aan het Prins Bernhardplein in de Utrechtse wijk Zuilen beschoten. De schoten werden rond 04.15 uur 's nachts gelost op het pand van Slagerij van Zuilen.

Een buurtbewoonster die schuin boven de slagerij woont, zegt dat ze wakker werd van een harde knal en daarna zeker nog vijf knallen hoorde. "Ik vroeg me meteen af of het schoten waren. Ik appte m'n buurjongen. Hij was nog wakker en had het ook gehoord. Toen wist ik het zeker: het waren schoten."

De politie was vervolgens binnen tien minuten ter plaatse, waarna al snel bleek dat er inderdaad was geschoten. De geschrokken buurtbewoonster is ook zelf gaan kijken. "Op dat tijdstip kom ik vaak genoeg terug van een nachtje uitgaan. Dan denk je wel: wat als ik nu net thuis was gekomen?"

Onder meer in het rolluik van de slagerij zijn kogelgaten aangetroffen. De politie heeft de omgeving enige tijd afgezet voor onderzoek. Dit onderzoek is inmiddels afgerond en de afzetting is weer opgeheven.

De politie houdt vandaag ook een buurtonderzoek. Er zijn al getuigen gehoord, maar mogelijk zijn er nog andere mensen die informatie of beeldmateriaal hebben. De politie roept hen op om zich te melden. Het is nog niet bekend wie de daders zijn.

REACTIE GEMEENTE

Een woordvoerder van de gemeente Utrecht laat aan RTV Utrecht weten: "Als je 's nachts in je bed ligt en wakker wordt van harde knallen in de buurt is al angstaanjagend. En dat is het helemaal als je hoort dat dat schoten blijken te zijn. Veel buurtbewoners zijn ook geschrokken. We houden vanuit de gemeente de situatie in de buurt nauwlettend in de gaten. Als buurtbewoners vragen hebben kunnen zij bij ons terecht. De politie is direct een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Dat onderzoek volgen wij op de voet."

Slagerij beschoten in de Utrechtse wijk Zuilen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht