Bevlogen vaders organiseren kindertriatlon in Leidsche Rijn

De vaders uit Terwijde.
De vaders uit Terwijde. © Stichting Kindertriathlon Leidsche Rijn
UTRECHT - Nog een dikke maand en dan is het zover: de kindertriatlon in Leidsche Rijn. Het is een intitiatief van vier bevlogen en sportieve vaders uit Terwijde. Hun doel is om de jeugd in beweging te krijgen en een bijdrage te leveren aan de verbinding en betrokkenheid in de wijk. Inmiddels zijn er al zo'n zestig aanmeldingen.
Ivo, zelf recreatief triatleet, is de bedenker van het evenement dat 30 juni plaatsvindt. Hij plantte het zaadje bij drie andere buurtgenoten: Michiel en Edwin, ook recreatief triatleten, en jeugdvoetbalcoach Tahlvik.
De vaders wonen allen rond het waterbassin bij de Musicalkade en Leonard Bernsteinkade in Terwijde. De organisatie van de kindertriatlon is een enorme klus en de mannen doen alles zelf: van de technische organisatie tot pr-activiteiten en van sponsorwerving tot het creëren van een website en Facebookpagina. Ook is er een stichting opgericht.

TROTS

"Met dit evenement willen wij de jeugd samen naar buiten brengen en een sportieve uitdaging geven waar zij na afloop trots op kunnen zijn", vertelt Michiel. "Uiteindelijk verbindt sport en wil onze stichting een bijdrage leveren aan de cohesie in de wijk", vult Ivo aan. "We zijn trots dat dit evenement ondersteund en erkend wordt door de Nederlandse Triathlon Bond (NTB)."
De kindertriatlon is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar en bevat net als de 'volwassen' triatlon de onderdelen zwemmen, fietsen en lopen. "Dit sportieve event moet vooral leuk zijn", vertelt Tahlvik. "Het gaat om het sportief uitdagen van alle kinderen die het leuk lijkt om hieraan mee te doen. Daarom zijn de afstanden voor dit evenement speciaal aangepast zodat het toegankelijk is voor iedereen met verschillende talenten."
(Tekst gaat verder onder foto)
© kindertriathlonleidscherijn.nl

AFSTANDEN EN ROUTES

Voor kinderen van 8 en 9 jaar zijn de afstanden 75 meter zwemmen, 4.200 meter fietsen (2 rondes) en 900 meter rennen (2 rondes). Voor kinderen van 10, 11 en 12 jaar zijn de afstanden 150 meter zwemmen, 6.300 meter fietsen (3 rondes) en 1.350 meter rennen (3 rondes).
Het zwemmen vindt plaats in het water bij de Leonard Bernsteinkade en Musicalkade. De fietsroute is over de Rijnkennemerlaan langs de scholen en door het groene Waterwinpark. De looproute is heen en weer op de Leonard Bernsteinkade.

VRIJWILLIGERS

Er zijn nog wel vrijwilligers nodig. "Hoe meer, hoe beter", geeft Edwin aan. "We hebben onze familie, vrienden en ouders van deelnemende kinderen al ingezet alsvrijwilliger. Het zou zeker welkom zijn om nog een aantal vrijwilligers te kunnen noteren voor 30 juni. Aanmelden kan via vrijwilliger@kindertriathlonleidscherijn.nl."
Ook inschrijven voor de kindertriatlon is nog mogelijk. Deelnemers moeten zwemdiploma A en B hebben, een deugdelijke fiets met goede remmen (elk soort fiets mag), een fietshelm (die is verplicht) en een licentie van de triatlonbond. Die kan gekocht worden bij de inschrijving.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.