RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeker 10 aangiftes tegen verdachte tramaanslag

UTRECHT - Meer dan tien mensen hebben de afgelopen tijd aangifte gedaan tegen Gökmen Tanis, de verdachte van de aanslag in de tram op 18 maart in Utrecht.

Het gaat niet alleen om mensen die gewond raakten, maar het zijn bijvoorbeeld ook getuigen en mensen die te hulp schoten. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde een bericht daarover van RTL Nieuws.

De betrokkenen deden aangifte van poging tot moord, poging tot doodslag en bedreiging met een terroristisch oogmerk. Hun zaken komen ook op de aanklacht van het OM tegen Gökmen Tanis te staan. Op de tenlastelegging staat waarvoor hij precies wordt vervolgd.

De aangevers kunnen tijdens de strafzaak een schadevergoeding van hem eisen voor het nadeel dat zij zouden hebben geleden, bijvoorbeeld als gevolg van trauma's. Het is volgens het OM gebruikelijk dat mensen die benadeeld zijn aangifte doen tegen een verdachte in een strafzaak.

Bij de schietpartij op het 24 Oktoberplein werden drie mensen gedood en raakten drie anderen ernstig gewond. Een van hen overleed later alsnog.

De zaak tegen Gökmen Tanis komt op 1 juli voor het eerst voor de rechter.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -