RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ongegeneerd zingen op de fiets in Veenendaal, de wethouder doet het voor

1/3
VEENENDAAL - Uitbundig zingen op de fiets zonder dat je wordt nagekeken: het zangfietspad in Veenendaal moet hiervoor zorgen. Het pad wordt gemarkeerd met een bord, kinderen van groep vijf uit de Patrimoniumschool mogen samen met wethouder Engbert Stroobosscher het zangbord onthullen. De stad kreeg dit bord vorig jaar, toen Veenendaal werd uitgeroepen tot de tweede beste fietsstad.

Door aan het touwtje te trekken halen twee kinderen de plastic zak van het bord. "Je mag hier ongeremd zingen, want wij willen het fietsen nog meer onder de aandacht brengen", vertelt wethouder Stroobosscher. "In plaats van dat alle mensen nu in de auto kruipen, wil ik ze juist uitnodigen meer de fiets te gebruiken."

Veenendaal opent zangfietspad "Hier mag iedereen zingen"


Jaylin (9) vindt het leuk dat er gezongen kan worden op het fietspad. "Ik vind zingen zelf ook heel leuk. Je sport tegelijkertijd terwijl je aan het zingen bent. Zingen, daar wordt iedereen blij van, dus als je dat hardop doet wordt iedereen blij." Lotte (9) zingt niet op de fiets maar snapt wel waarom dit fietspad er is: "Van zingen word je vrolijk en van fietsen ook, dus dan word je dubbel vrolijk."

Stroobosscher is een fanatieke zanger en daarom erg blij met deze muzikale weg. "Ik zing wel eens op de fiets, en ik schaam mij niet." Vroeger zong hij klassieke muziek in een koor, onder meer Bach. Speciaal voor RTV Utrecht fietst hij een rondje waarin hij zijn zangkunsten ten gehore brengt. Maar hij beseft dat niet iedereen dat zou doen. "Ik weet dat een aantal mensen het zangbord wel nodig heeft." En dat blijkt, want de meeste mensen die langsfietsen laten nog geen noten horen.

 De onthulling van het zangfietsbord. De onthulling van het zangfietsbord. | Foto: RTV Utrecht

Dit bord is de start van het actievoeren voor meer fietsen in de stad. Daarmee hoopt de wethouder kans te maken op de titel 'Beste fietsstad 2020'. "Die prijs hebben we in 2000 ook al gehaald en 20 jaar later is het tijd om dat opnieuw te proberen. We hopen dat deze actie daar aan bijdraagt, het zorgt in ieder geval voor wat reuring." Dit is niet het eerste zangfietspad in Nederland. Almere, Amstelveen, Houten, Dongen-Vaart, Dimmelen en Hierden zijn Veenendaal al voorgegaan.

En zing je vals? Dan mag je dat ook laten horen vinden de kinderen. "Want hier mag iedereen zingen, daarom is het een zangfietspad." Een klasgenootje is het daarmee eens: "Dan mag die alsnog zingen, want het is voor iedereen bedoeld."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -