Roma-caravan bij Fort Blauwkapel weggetakeld

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - De stacaravan van Giuseppe Nicolich is aan het begin van de avond weggetakeld van de parkeerplaats bij Fort Blauwkapel in Utrecht. Nicolich zette de caravan er vorige week donderdag uit protest neer. Hij eist een woonplek van de gemeente.
Nicolich is eind vorig jaar uit zijn huis gezet in IJsselstein en eerder al in Houten, naar eigen zeggen vanwege overlast. Sinds die tijd zwerft hij rond, samen met zijn vrouw. De Roma-zigeuner wilde graag een gesprek met de burgemeester. Daarom werd een beddenlaken tegen de caravan geplakt met de tekst 'Roma Demons-tratie'. De gemeente ging niet op de eisen in.
Eerder vandaag werd een brief bezorgd en een plakkaat tegen de deur geplakt. Daarmee maakte de gemeente duidelijk dat de stacaravan voor vanmiddag om 17.00 uur verwijderd moest zijn. Maar dat gebeurde niet. Vervolgens kwamen er drie gemeentelijke handhavers en een handvol agenten. In hun kielzog verschenen twee grote vrachtwagens van bergingsbedrijf Modern, die de caravan op een dieplader takelde.
Nicolich en zijn vrouw arriveerden tijdens het opladen van de caravan, gewaarschuwd door een journalist van de krant. De twee wilden nog in hun caravan om wat spullen te pakken. Dat werd geweigerd door de politie en de handhavers, waarna vooral mevrouw Nicolich begon te schreeuwen en te schelden. Waar het gezin verder zal verblijven is niet duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.