RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

College Vijfheerenlanden: lachgas inperken kan niet verplicht

VIJFHEERENLANDEN - De gemeente Vijfheerenlanden kan winkeliers niet verplichten om maatregelen te nemen tegen de verkoop van lachgaspatronen aan minderjarigen. Wel hoopt het gemeentebestuur tot maatregelen op vrijwillige basis te komen.

Dat schrijft het college van B&W in antwoord op schriftelijke vragen van het CDA. De partij verwijst in die vragen naar twee onderzoeken waaruit blijkt dat kinderen vanaf 12 jaar die hallucinerende patronen al gebruiken, soms in combinatie met alcohol.

Het college denkt dat lachgas in Vijfheerenlanden ongeveer net zo veel gebruikt wordt als in de rest van het land. Er zijn enkele specifieke plekken in beeld waar vaak patronen worden gevonden, onder meer in Vianen onder de brug van de A2, op het Hazelaarplein en op de parkeerplaats Helsdingen.

Het college hoopt winkeliers te kunnen bewegen om slagroompatronen met lachgas minder opzichtig in de winkel neer te leggen of helemaal niet meer te verkopen aan minderjarigen. Ook kan het aantal patronen dat per klant verkocht wordt misschien worden beperkt.

Overigens laat het gemeentebestuur desgevraagd ook weten dat in de gemeente nog geen gevallen bekend zijn waarbij lachgas bij de gebruiker tot schade heeft geleid.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -