RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sportzaak Woerden die getroffen werd door brand kan alles weggooien "Dit is enorm balen"

1/3
WOERDEN - Het is een groot waterballet bij de Intersport aan de Jaap Bijzerweg in Woerden. Er ligt zeker vijftien centimeter bluswater op de vloer. Vannacht woedde er een grote brand in de sportzaak die de brandweer rond 06.30 onder controle had.

Alle sportkleding die er hangt ziet er van afstand nog goed uit, maar is door roet en rook zo vervuild dat het weggegooid kan worden. "Ja, dit is enorm balen", zegt Bennie van Kessel, regiomanager van Intersport. Rond 03.15 vannacht werd hij uit z'n bed gebeld door de bedrijfsleider. "Toen hij aankwam stond het dak volledig in vuur en vlam. Met name boven is het flink beschadigd. Er is een stuk dak weg, een aantal ramen zijn kapot. De schade is groot."

De brand bij Intersport in Woerden heeft veel schade veroorzaakt


SERVERHOK
Ook bij de buren heeft het vuur flink huisgehouden. "Wij kunnen zo'n beetje alles weggooien", laat een medewerker van de naastgelegen vloerenspecialist. Er zijn geen gewonden. Twee woningen vlakbij de sportwinkel werden wel ontruimd.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog even onduidelijk. Van Kessel: "Het is sowieso in het dak ontstaan, maar hoe precies weten we nog niet. We hebben daar wel een 'serverhok', daar zou kortsluiting kunnen zijn ontstaan. Het lijkt er in ieder geval niet op dat het vuur is aangestoken."

 De sportzaak blijf voorlopig dicht. De sportzaak blijf voorlopig dicht. | Foto: RTV Utrecht / Peter Knieriem

OPRUIMEN
Voorlopig blijft de sportwinkel aan de Jaap Bijzerweg dicht. Alles opruimen en schoonmaken gaat nog wel even duren. Een aantal medewerkers komt vandaag kijken naar de schade. Zij hoeven vandaag niet te werken. De komende dagen zullen ze wél ingezet worden bij andere vestigingen. "Daar kunnen onze vaste klanten terecht en ook op onze website natuurlijk", laat Van Kessel weten.

Hij hoopt dat er snel duidelijkheid komt over hoe het vuur heeft kunnen ontstaan. "We hebben heel veel vragen natuurlijk. Er zijn nu een aantal experts aanwezig die de boel onderzoeken. Wij wachten rustig af."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -