RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Celstraf voor sjoemelen met eigen bloedmonsters bij NFI

AMERSFOORT - Sandhja K. uit Amersfoort is veroordeeld tot één jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. De vrouw werkte bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en had op het werk met bloedmonsters gerommeld die van haar afkomstig waren.

K. viel in oktober 2016 door de mand tijdens een alcoholcontrole. Een ademanalyse wees uit dat ze te veel had gedronken. Ze vroeg om een tegenonderzoek en liet bloed afnemen. Onderzoek door het NFI leverde onverklaarbaar lage bloedwaardes af, die de blaastest tegenspraken. Vier maanden later werd ze met drank op in de auto betrapt. Toen het scenario met de bloedproef zich herhaalde, rook de Rijksrecherche onraad.

De Amersfoortse vrouw kon met haar pasje op de afdeling komen waar de buisjes werden bewaard. Ze werkte daar niet zelf. Buiten werktijd spoorde ze haar eigen buisjes op en deed er wat water bij. Daardoor zakten de alcoholwaarden in het bloed onder de grenswaarden. Deze vervalste uitslagen bracht ze vervolgens in bij haar proces voor het rijden onder invloed.

Tegen K. was twee weken geleden één jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist. Ze heeft alles toegegeven. Tijdens de inhoudelijke behandeling zei ze dat ze zich schaamde voor een alcoholprobleem. Ze wilde dat verbloemen tegenover haar man en de buitenwereld. Achteraf vindt ze dat ze heel onverstandig is geweest. Ze is in therapie en drinkt volgens eigen zeggen niet meer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht