Veenendaalse vrouw en haar moeder cel in voor moordplot op ex

VEENENDAAL - Een vrouw uit Veenendaal en haar moeder gaan de cel in voor het voorbereiden van moord. Het beoogde slachtoffer was de ex van de 33-jarige vrouw.
De vrouw was in een vechtscheiding verwikkeld en vatte samen met haar moeder het plan op om de man te laten ombrengen. Ze schakelden daarvoor een drugsdealer in. Die zou 1100 euro krijgen om de man vervuilde drugs te geven. De dealer kreeg zijn geld, maar voerde het plan niet uit. De moeder en dochter deden daarop aangifte tegen hem vanwege oplichting, waarna aan het licht kwam wat er gebeurd was.
De rechtbank meent dat de vrouw en moeder ''nauw en bewust'' samengewerkt hebben om de moord op de ex voor te bereiden. Het feit dat het stel kinderen had, wordt daarbij meegewogen. De 33-jarige vrouw kreeg 30 maanden cel, waarvan 15 voorwaardelijk, en de 56-jarige moeder gaat voor 24 maanden, waarvan 12 voorwaardelijk, achter de tralies.
De drugsdealer, een man van 22, werd vrijgesproken van het voorbereiden van moord en het oplichten van de twee vrouwen. De rechtbank denkt dat hij nooit echt van plan was de man om te brengen en vindt alleen het feit dat hij daarover loog tegen de vrouwen geen oplichting. Hij kreeg wel drie maanden cel voor het dealen van cocaïne.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.