Jongen gooit steen tegen vrachtwagen in Doorn: "Chauffeur had wel een winkelpand kunnen rammen"

© Dumpert
DOORN - Op Dumpert is een filmpje geplaatst waarop een jongeman een steen gooit tegen een langsrijdende vrachtauto op Plein 1923 in Doorn. Daarbij raakte de ruit van het voertuig beschadigd. Het incident gebeurde gisteren en werd gefilmd door iemand die op een terras zat.
Het bedrijf van de getroffen trucker laat weten dat de chauffeur "op en top" heeft gereageerd. "Hij had niet door wat er op dat moment aan de hand was en wist niet dat hij bekogeld werd. Voor hetzelfde geld had hij uit schrik een ruk aan het stuur gegeven en had hij een winkelpand kunnen rammen", aldus een medewerkster van het bedrijf uit Wijk bij Duurstede. De chauffeur is "goed geschrokken", maar wel gewoon aan het werk.
Volgens een woordvoerder van de politie heeft de jongen zich na het incident zelf gemeld op het politiebureau. Hij en zijn ouders zullen de schade met het bedrijf afhandelen. De officier van justitie bepaalt op een later tijdstip of de jongen wordt vervolgd vanwege vandalisme.

REACTIES

De reacties onder de video zijn niet mals. "Hopen dat z'n kop snel door de politie wordt opgespoord", schrijft iemand in de reacties. "Lijkt wel op een poging tot doodslag", schrijft een ander. En: "Als je zoiets doet, ben je volgens mij een TBS-er in spe. Doe maar snel opsporen."
Het filmpje is hier te bekijken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.