RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoort: 16,7 miljoen euro extra voor zorg, woningbouw en verduurzaming

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort wil het komende jaar 16,7 miljoen euro extra investeren in de ontwikkeling van de stad. Dat staat in het plan voor 2020 dat vandaag is aangeboden aan de gemeenteraad. De kadernota bevat de plannen van een gemeente ter voorbereiding op de begroting.

Het grootste deel van het budget gaat naar het bieden van passende zorg en het verduurzamen van de stad: voor beide is 4 miljoen euro gereserveerd. Zo wil Amersfoort woningen en gebouwen van het gas halen en moet er meer biodiversiteit en groen in de stad.

Het college reserveert daarnaast 1,5 miljoen euro voor woningbouw in de stad. De gemeente Amersfoort denkt daarbij aan nieuwbouw en het ombouwen van bestaande panden, zoals kantoren. De focus ligt daarbij op betaalbare koopwoningen en sociale woningbouw. Jaarlijks moeten er 1000 woningen extra in de gemeente komen.

TEKORT VANAF 2023

Het college zegt ook rekening gaan te houden met het structurele financiŽle tekort dat vanaf 2023 verder zal oplopen, maar heeft daarvoor nog geen concrete maatregelen genomen. Het college hoopt hierover in gesprek te kunnen gaan met de gemeenteraad en inwoners van de stad.


De overige 7,2 miljoen besteedt de gemeente aan meerdere kostenposten, zoals de ontwikkeling van Eem en Spoor en Stadshart. Ook moet woonoverlast en radicalisering worden aangepakt en gaat er geld naar de inzet van boa's.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -