FC Utrecht gaat Europa in na winst op Vitesse

UTRECHT - FC Utrecht heeft overtuigend een ticket bemachtigd voor de tweede voorronde van de Europa League. In het Gelredome in Arnhem won de ploeg van trainer Dick Advocaat met 0-2 van Vitesse. Het eerste duel eindigde in 1-1, waardoor FC Utrecht de wedstrijd vanavond moest winnen.
Feest rond aanvoerder Willem Janssen
Feest rond aanvoerder Willem Janssen © Orange Pictures
Maak nog een keer mee hoe FC Utrecht Europa in ging.
FC Utrecht zette bij aanvang meteen druk. Het resulteerde in meerdere kansen, onder meer door middenvelder Sander van de Streek. De Barnevelder haalde van dichtbij uit, maar Vitesse-keeper Remko Pasveer hield de bal. In de dertigste minuut schoot Cyriel Dessers het eerste doelpunt binnen. De Belgische aanvaller schoot de bal uit de draai in het net.
Sean Klaiber: "We konden deze nooit verliezen"
Mark van der Maarel viert het feest met Frans van Seumeren
Mark van der Maarel viert het feest met Frans van Seumeren © Orange Pictures
Nick Marsman: "Mooi om met een prijs afscheid te nemen"
Ik denk dat spelers nu eindelijk snappen wat ik wilde
Dick Advocaat

TWEEDE HELFT

In het begin van de tweede helft lagen de meeste kansen bij Vitesse, die met drie spitsen in het veld stond. Toch wist ook FC Utrecht een kans te creëeren en schoot Simon Gustafson in de 76e minuut 0-2 binnen. Vitesse moest even later de wedstrijd met 10 man afmaken door een rode kaart voor Dauda na een aanslag op Gustafson.
Willem Janssen: "PLay-offs waren genieten, wat een energie!"
De verdedigers Bergsröm en Janssen
De verdedigers Bergsröm en Janssen © Orange Pictures
Dick Advocaat: "Verlies met Sparta zat diep, toch nog mooi afgesloten"
Met de winst in het tweeluik nam FC Utrecht revanche voor de dubbele nederlaag tegen Vitesse vorig jaar in de finale van de play-offs om Europees voetbal. RTV Utrecht hield een liveblog bij van de wedstrijd. Lees het hier terug.