Twee panden beschoten in Lombok: "We hebben geen vijanden"

Het onderzoek aan de Laan van Nieuw Guinea.
Het onderzoek aan de Laan van Nieuw Guinea. © Michiel van Beers
UTRECHT - In de Utrechtse wijk Lombok is vannacht geschoten op een pand aan de Laan van Nieuw Guinea en een gebouw aan het even verderop gelegen Moskeeplein. Getuigen zagen dat verdachten in zwarte kleding ervandoor gingen op een zwarte scooter.
Buurtbewoners van de Laan van Nieuw Guinea schrokken omstreeks 04.00 uur wakker en hoorden een aantal harde knallen achter elkaar. In de deur en het kozijn van een viswinkel zitten meerdere kogelgaten. Forensische experts waren woensdagochtend ter plaatse voor onderzoek.
De tekst gaat verder onder de tweet.

MOSKEEPLEIN

Ook op het Moskeeplein werd geschoten. Een buurtbewoner meldde eerder vanochtend op Twitter rond 04.10 uur wakker te zijn geworden van vier schoten. Het gebied rond de Kebap Factory aan het plein werd daarop met linten afgezet door agenten.
Na het incident vloog een politiehelikopter boven de wijk op zoek naar de daders, maar niemand werd aangetroffen. Volgens een woordvoerster van de politie is er niemand gewond geraakt en zijn er op dit moment nog geen arrestaties verricht.
Forensisch onderzoek bij het pand aan de Laan van Nieuw Guinea.
Forensisch onderzoek bij het pand aan de Laan van Nieuw Guinea. © Michiel van Beers

GEEN VIJANDEN

"Het is gewoon verschrikkelijk", zegt medewerker Khalid van de viswinkel aan de Laan van Nieuw Guinea. "Ik begrijp ook niet wat er is gebeurd. Ik heb geen vijanden en de eigenaar van de winkel ook niet. Dus ik schrik hier wel van."
Khalid werd vanochtend wakker gebeld door de politie. "Ze zeiden dat ze een sleutel nodig hadden van het pand om onderzoek te kunnen doen." De eigenaar is vanochtend naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. Over wie er achter het schietincident zit, tast Khalid nog volledig in het duister.
Ik heb geen vijanden en de eigenaar van de winkel ook niet. Dus ik schrik hier wel van
Medewerker Khalid
De politie hoopt dat er buurtbewoners of omstanders zijn geweest die vannacht iets opvallends gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie.
Een kogelgat in het raam van restaurant Arabella aan het Moskeeplein.
Een kogelgat in het raam van restaurant Arabella aan het Moskeeplein. © RTV Utrecht
Het pand van restaurant Arabella dat vannacht werd beschoten.
Het pand van restaurant Arabella dat vannacht werd beschoten. © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.