RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Monumentale gemeentehuis Renswoude wordt verbouwd

RENSWOUDE - Het gemeentehuis in Renswoude wordt verbouwd. Dat is de uitkomst van een stemming in de gemeenteraad gisteravond. Het college van burgemeester en wethouders van Renswoude adviseerde al om met het gemeentehuis te houden op de plek waar het nu zit en de boel te renoveren.

"Ik vind het belangrijk dat er nu echt iets gaat gebeuren", vertelt wethouder Marieke Teunissen-Willemsen. "De ambtenaren zitten soms met drie mensen aan één bureau te werken en er is op dit moment een nijpend tekort aan werkruimte. Daar moet echt wat aan gebeuren. We hebben te weinig overlegruimtes en we hebben maar één damestoilet, dus er staan regelmatig rijen. We weten al 15 jaar dat er moet gebeuren, maar het is telkens uitgesteld."

RENOVATIE EN SLOOP

Volgens de wethouder wordt het monumentale deel van het gemeentehuis gereoveerd. "Naar het achterste gedeelte is onderzoek gedaan en omdat wij ook graag willen dat we een duurzaam pand neerzetten, is het waarschijnlijk het beste dat we het slopen. We zijn dan vrij in de indeling."

Volgens de wethouder doet de gemeente met dit besluit recht aan het gevoel dat in het dorp leeft. "Maar we hebben vooral gezegd: het moet economisch te verantwoorden zijn, want het is gemeenschapsgeld. Ook de locatie moest goed zijn, zoals genoeg parkeergelegenheid."

Een andere optie was om te verhuizen, maar ook de raad vindt het de beste optie om te blijven zitten in het monumentale pand op Dorpsstraat 4. Hoeveel het project gaat kosten is nog niet duidelijk, maar de verwachting is dat het wel een paar miljoen euro zal zijn. Zo moet het gemeentehuis tijdelijk verhuizen en dat brengt weer kosten met zich mee. "Dat zijn allemaal zaken die je in het kostenplaatje mee moet nemen", besluit de wethouder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht