RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Overvechters discussiëren opnieuw over Nieuwe Zandpad en bieden petitie aan

UTRECHT - In Overvecht wordt vanavond gediscussieerd over de mogelijke komst van een nieuwe prostitutiezone bij het Zandpad. Veel bewoners zijn bezorgd en vrezen voor overlast. Ze gaan in discussie met raadsleden, sekswerkers en een hoogleraar van de universiteit.

Een online petitie tegen het Nieuwe Zandpad is 3.655 keer ondertekend. Niet alleen door Overvechters, ook door mensen uit de aangrenzende wijken Ondiep en Zuilen.

Els Wegdam van de Wijkraad Overvecht vreest dat de sekswerkers en hun klanten veel overlast en criminaliteit met zich meebrengen. "Waarom zou het nu wel goed gaan terwijl het vroeger niet goed ging?"

LEEFBAARHEID
Ook kan Wegdam het Nieuwe Zandpad niet rijmen met de ambities van de gemeente om de leefbaarheid in Overvecht te verbeteren. "Overvecht is een wijk met een hoog gehalte van armoede en allerlei andere narigheid", zegt ze.

"We begrijpen niet waarom enerzijds 14,5 miljoen moet worden uitgegeven aan verbetering van de wijk. En anderzijds een prostitutiezone moet komen." Wegdam doelt op het plan 'Samen voor Overvecht'.

HISTORIE
De vorige prostitutiezone aan het Zandpad werd in 2013 gesloten door toenmalig burgemeester Wolfsen omdat er mensenhandel zou plaatsvinden en de openbare orde werd verstoord. Het was aanvankelijk de bedoeling dat al in 2017 een alternatieve prostitutiezone klaar zou zijn, maar onder meer door gedoe met beoogde exploitanten is dat nog altijd niet het geval.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -