Kort nieuws: Vechtpartij met stoelen en flessen

REGIO - In Utrecht zijn twee mannen opgepakt, die elkaar bekogelden met flessen en fietsen. De vechtpartij op het Lepelburg trok veel bekijks. Oorzaak van het gooi- en smijtwerk was een ruzie om geld. De mannen van 31 en 45 werden meegenomen naar het bureau.
* Op de Lekdijk in Lopik is gisteravond een motorrijder over de kop gevlogen. De 24-jarige man uit Schoonhoven moest remmen, omdat een tegenligger ineens uitweek. Hij is met letsel aan zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht.
* Joop van den Ende is een van de gasten in het nieuwe seizoen van het VPRO-programma Zomergasten met presentator Bas Heijne. Op 31 augustus is Van den Ende in Zomergasten aanwezig. Eerder komen Ronald Plasterk, Junkie XL, Naema Tahir, Annemarie Prins en Willem Schinkel uitweiden over hun favoriete tv-fragmenten.
* Taxichauffeurs die zich herhaaldelijk niet aan de verkeersregels houden, lopen kans hun ontheffing voor het rijden op de busbaan te verliezen. Dat heeft de gemeente Utrecht bepaald. Ook het rijden in voetgangersgebied kan voor wegpiraten verboden worden.
* De hoofdprijs van de Dayzers Loterij is gevallen in Amersfoort. Wilfred Leseman was de gelukkige. Hij heeft inmiddels een doel gevonden voor de 100.000 euro; de hypotheek
* In Utrecht is een lampjesdief aangehouden. De 64-jarige man werd betrapt in de fietsenstalling aan het Stationsplein. Hij was achterlichten aan het losschroeven. Beveiligers konden de man overmeesteren. De bewaking was extra waakzaam omdat de laatstde tijd veel fietsonderdelen werden gestolen.
* Loenen trekt 30.000 euro uit voor juridische procedures tegen de dreigende herindeling. Een krappe meerderheid in de gemeenteraad blijft bezwaar maken tegen de samenvoeging met omliggende dorpen.
Als het aan de provincie ligt gaat Loenen samen met De Ronde Venen, Breukelen en Abcoude. Het bezwaar is met name gericht tegen de procedures die de provincie voert.
* In Utrecht is een bejaarde vrouw gewond geraakt bij een aanval door een straatrover. Op het Furkaplateau werd de 82-jarige vrouw beetgepakt door een jongen op haar fiets, die haar tas wilde losrukken. Toen een automobilist te hulp schoot, ging de overvaller er vandoor. De vrouw raakte gewond aan haar hand.
* Op de Blekerssingel in Amersfoort is een 3-jarige jongen aangereden. De peuter werd over het hoofd gezien door een automobilist die achteruit over de stoep reed. Het jochie is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
* Vijf gemeenten in het Lekstroom-gebied worden veiliger. Dat is tenminste de bedoeling van afspraken die Lopik, Nieuwegein, Houten, Vianen en IJsselstein hebben ondertekend. De vijf hebben zich aangesloten bij het zogeheten Veiligheidshuis, dat moet zorgen voor minder overlast en criminaliteit. Er wordt samengewerkt door onder meer OM, politie, reclassering, Jeugdzorg en de rechtbank.
* Bij een aanrijding in Utrecht is een 78-jarige fietser gewond geraakt. De vrouw werd op de Van Heukelomlaan aangereden door een automobilist, die geen voorrang gaf. De fietser is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht.
* Leusden heeft er een geridderde inwoonster bij. Mevrouw Wiegersma werd dinsdag Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze viert vandaag jaar 25-jubileum als overblijfkracht- en coördinator op basisschool De Bongerd. Wiegersma was verder actief voor gymvereniging Impala en ponyclub De Treekerruiters.
* In de parkeergarage aan de Rijnkade in Utrecht is een 17-jarige jongen aangehouden. De verdachte liep nog twee maten rond in de garage. De bewakers grepen in en konden de verdachte overmeesteren. In de parkeergarage was ook een auto opengebroken. Onderzocht wordt of de jongen nog meer op zijn geweten heeft
* De stichting Heiligenbergerbeekdal is woedend op de gemeente Amersfoort. Bewoners voelen zich miskend bij de plannenmakerij voor Park Randenbroek en omgeving. Terwijl de stichting het park graag groen houdt, verwijst het college die variaties naar de prullenbak. Het steekt de stichting vooral, omdat de gemeenteraad zich nog moet uitspreken. De stichting Heiligenbergerbeekdal toonde vorig jaar al aan dat woningbouw in het gebied niet nodig is.
* Op het Utrechtse Smakkelaarsveld worden vandaag fietsklemmen verplaatst. Op die plek worden leidingen en kabels aangelegd voor het Stationsgebied. Overal staan waarschuwingsborden voor de fietsers. Fietsen die over anderhalve week nog in de klemmen staan, worden weggehaald.
* Verkeersregelaars zorgen vanaf dinsdag in Nieuwegein voor veiligheid. Aan de Noordstedeweg tussen de rotonde en De Doorslag zijn ze t/m 12 juli aanwezig in de spitsuren. De verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteek voor voetgangers en regelen het fiets- en autoverkeer. Aanleiding is de moeilijke verkeerssituatie tijdens werkzaamheden die daar worden uitgevoerd. De gemeente werkt er sinds enkele weken aan het verleggen van kabels en leidingen.
* Bij een snelheidscontrole op de Utrechtse Briljantlaan zijn 93 bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden.De hoogst gemeten snelheid door de radar was 112 kilometer per uur. De overtreders krijgen de bon thuis gestuurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.