Verdachten van liquidaties aangehouden op Schiphol

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT/VIANEN - Na hun aankomst op Schiphol heeft de politie twee broers van 39 en 43 jaar aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij liquidaties in opdracht van de gezochte Ridouan Taghi uit Vianen.
De mannen werden maandag in Suriname aangehouden. Ze zijn als ongewenst vreemdeling het land uitgezet, meldt het Openbaar Ministerie vandaag. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam.
De aangehouden broers maken vermoedelijk deel uit van een criminele organisatie die zich richt op drugshandel en liquidaties. Het onderzoek naar dit netwerk is bekend geworden onder de naam Marengo. Taghi wordt beschouwd als de leider van de organisatie. Hij en Said Razzouki uit Utrecht staan op nationale en internationale opsporingslijsten. Voor informatie die leidt tot hun aanhouding zijn beloningen van 100.000 euro uitgeloofd.
Een derde man die is aangehouden, is 30 jaar en was eerder veroordeeld tot een celstraf van zestien jaar wegens zijn betrokkenheid bij een mislukte moordaanslag op Peter 'Pjotr' R. in Diemen in 2015. Hij werd bij verstek veroordeeld, omdat hij toen al voortvluchtig was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.