RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Veel rook bij brand in appartementencomplex Zeist

1/3
ZEIST - In Zeist is vanavond brand uitgebroken in een appartementenflat aan de Prinses Catharina Amalialaan. Het vuur was snel onder controle, maar er is veel rook vrijgekomen. Bewoners kunnen inmiddels weer terug naar hun woning.

De brand woedde volgens de brandweer in de centrale hal van het appartementencomplex. Door de grote rookontwikkeling zijn diverse woningen ontruimd. Rond 20.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Twee uur later konden bewoners weer voorzichtig terug naar hun woningen.

Een woordvoerder van de brandweer kon niet zeggen wat er in brand stond, maar de vlammen vielen volgens hem mee. Wel stond het gebouw lang vol rook, waardoor sommige bewoners niet naar buiten konden. Ze liepen volgens de brandweer geen gevaar.

Anderen zijn al wel eerder naar buiten gehaald en daarna heeft de brandweer de de boel geventileerd. Nadat er metingen zijn verricht om te kijken of het veilig was, konden de eerste bewoners weer terug naar hun woning. De bewoners van de flat werden opgevangen in een wijkbureau in de buurt.

Ambulance-eenheden waren ter plaatse voor controle in verband met mogelijke rookinhalatie. Er zijn geen gewonden gevallen. De rooklucht was tot in de verre omgeving te ruiken.


 Brand in appartementencomplex Zeist. Brand in appartementencomplex Zeist. | Foto: Mennno Bausch

 Brand in appartementencomplex Zeist. Brand in appartementencomplex Zeist. | Foto: Menno Bausch


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht