Nationale Sleepbootdagen Vianen: "We laten onze trots graag aan het hele land zien"

© Het Kontakt
VIANEN - De Nationale Sleepbootdagen in Vianen zijn in volle gang. Het evenement duurt nog tot en met zaterdag. Het thema van dit jaar is brandbestrijding. Daarom is er ook een bijzondere blusboot te zien.
Nationale Sleepbootdagen in volle gang
Chris Nieuwpoort is kapitein van motorsleepboot De Morgenster en voorzitter van Vereniging De MotorSleepboot. Hij is een fanatiek deelnemer en de liefde van hem en zijn vrouw voor de sleepboot is groot.
"Wij hebben de boot al vijf jaar en met heel veel plezier varen we een maand of drie door Nederland heen met de sleepboot. En dan laten we deze trots aan heel het land zien", aldus Nieuwpoort.
Zijn vrouw was niet meteen onder de indruk van dit type boot: "Ik had liefde voor een jacht en die hebben we ook dertien jaar gehad. Toen ging het jacht eruit en zouden we niks meer doen. Ik vond het in principe altijd stinkboten. Maar je krijgt er nu ook liefde voor, ik was eigenlijk gelijk verkocht toen we deze kochten."
Chris en zijn vrouw over hun sleepboot: "We waren meteen verkocht"

HEEL VEEL BOTEN

Er zijn rond de 200 sleepboten te zien voor de liefhebbers. De boten komen van heinde en verre.
De Sleepbootdagen worden elke twee jaar gehouden in de oneven jaartallen en trekken tussen de 80.000 en 100.000 bezoekers.
Allan is speciaal uit Schotland gekomen omdat hij dit festijn niet wil missen. "Ik ben schipper en werk zelf op een sleepboot en woon er ook. Ik geniet er echt van en kom speciaal om de wat oudere exemplaren te zien."
Allan uit Schotland: "It's a marvelous event"
Chris Nieuwpoort en zijn vrouw, Allan uit Schotland en de organisator van de Sleepbootdagen.
Chris Nieuwpoort en zijn vrouw, Allan uit Schotland en de organisator van de Sleepbootdagen. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
© Het Kontakt
© Het Kontakt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.