Wereldrecord Lange Mensen in Utrecht verpulverd

© RTV Utrecht / Joep ten Have
UTRECHT - Het is gelukt om de grootste verzameling van lange mensen ter wereld in Utrecht te verzamelen. In stadion Galgenwaard kwamen volgens de organisatie 850 lange mensen bij elkaar. Dat is ruim genoeg om het vorige record uit 2009 van 136 lange mensen in Australië te verpulveren.
Of het record ook het Guinnes Book of Records gaat halen, is nog niet duidelijk. De poging is wel officieel aangemeld en er liepen drie onafhankelijke waarnemers rond om het record te controleren. Naar verwachting geeft Guiness over enkele weken uitsluitsel.
Klub Lange Mensen Nederland organiseerde de recordpoging. Marcel van Baaren wist dat veel mensen zich hadden aangemeld, maar was niettemin nog verrast door het aantal deelnemers. "Ja, we zijn echt verbaasd. Het is een ontzettende grote opkomst geweest," zegt de organisator.
Mannen moesten voor de poging minimaal 1.90 meter zijn en vrouwen 1.80 meter. Daar werd ruimschoots aan voldaan. De langste man was 2.23 meter en de langste vrouw 2.01 meter.
Voor veel deelnemers was het een bijzondere ervaring om zelf niet meer de langste te zijn. "Ik ben gewend dat ik over iedereen heen kan kijken. Nu kan dat niet. Dat is een beetje eng eigenlijk, bijna claustrofobisch," vond een deelneemster.
De Nederlandse bevolking heeft al het record als langste volk ter wereld in handen. Mannen zijn gemiddeld 1.84 meter en vrouwen 1.71 meter.
850 lange mensen bij stadion Galgenwaard: "Het is een ontzettend grote opkomst"
© RTV Utrecht / Joep ten Have

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.