Huurteam Utrecht gaat ook huurders buiten de stad helpen

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Het huurteam van de stad Utrecht gaat uitbreiden. Mensen in de stad konden al een beroep doen op bijstand van het team als ze te maken hadden met misstanden, maar vanaf nu kunnen ook huurders in de gemeenten De Bilt, Nieuwegein, Stichtse Vecht en Zeist daar gebruik van maken.
Het Regionaal Huurteam Utrecht helpt huurders met allerlei problemen op de woningmarkt. Het gaat bijvoorbeeld om te hoge huren, achterstallig onderhoud, onjuist in rekening gebrachte servicekosten of schimmige contracten, legt projectleider Edo Gommers uit.
"We nemen altijd eerst contact op met de verhuurder om de situatie te bespreken en te kijken of we dat weer in orde kunnen maken. Maar als dat tot niks leidt, dan hebben we altijd nog de mogelijkheid om zaken aan de huurcommissie voor te leggen die dan als onafhankelijk instantie een uitspraak daarover kan doen."

PROBLEMEN NIET ALLEEN IN DE STAD

Het huurteam was voorheen alleen in de stad Utrecht actief. Toch belden ook mensen uit omliggende gemeenten al wel eens met het huurteam. Gommers denkt dan ook dat daar vergelijkbare proberen spelen.
"De druk op de woningmarkt in Utrecht is natuurlijk hoog. Maar dat wordt niet begrensd door de gemeentegrenzen. De druk op omliggende gemeenten is ook hoog. En ik verwacht eigenlijk dat daar ook misstanden zijn."

KOSTELOOS AANKLOPPEN

In Utrecht is het huurteam sinds 2012 actief en bezoekt jaarlijks honderden huurders. Volgens de organisatie wordt in meer dan 90 procent van de gevallen ook daadwerkelijk een misstand aangetroffen. Het huurteam zegt dat veel huurders niet weten welke rechten ze hebben.
Huurders die denken dat er iets niet klopt aan hun huursituatie kunnen kosteloos contact opnemen met de organisatie. "Dan bespreken we het en kunnen we langsgaan om te kijken of er inderdaad niets in orde is." Het huurteam is te bereiken via hun eigen website.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.