OM en familie weer om de tafel in zaak Dascha Graafsma

© Facebook Team Dascha Onderzoek - TDO
HOLLANDSCHE RADING - Team Dascha Onderzoek, de familie van Dascha Graafsma en het OM gaan maandag weer met elkaar in gesprek. Het onderzoeksteam is blij met deze stap: "We willen de dialoog op gang houden en de impasse doorbreken".
De 16-jarige Dascha stierf eind 2015 toen ze na een avondje stappen midden in de nacht werd aangereden op het spoor bij Hilversum. De politie concludeerde uiteindelijk dat er geen misdrijf gepleegd was en hintte dat het ging om zelfdoding, maar de familie gelooft daar niet in.

HEROPENING ONDERZOEK

Zij pleiten al jaren voor heropening van het onderzoek naar haar dood. Maar volgens het OM is het zo ver nog niet. "Wij gaan de familie vragen om stukken te verstrekken. Het gaat om stukken die zijn gemaakt op basis van hun eigen onderzoek. Wij zijn geïntresseerd in de informatie", aldus een woordvoerder.
Om welke informatie het precies gaat wil het onderzoeksteam rond de familie Graafsma niet zeggen. Volgens woordvoerder Joey Roelofs gaat het in ieder geval om nieuwe informatie die tot nu toe nog niet naar buiten is gekomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.