Gewonde bij korte, hevige flatbrand in Utrechtse wijk Kanaleneiland

© RTV Utrecht / Ingezonden beeld
UTRECHT - Bij een grote brand in een flatgebouw aan de Rooseveltlaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland-Zuid is vanmiddag een vrouw gewond geraakt. Ze is ter plekke nagekeken. Ook heeft iemand lichte ademhalingsproblemen gekregen na het inademen van rook.
De brand ontstond vanmiddag rond 14.30 uur en werd snel opgeschaald. Meerdere blusauto's en ambulances waren aanwezig. Inmiddels is het sein 'brand meester' gegeven. De ramen uit beide kanten van de flat zijn eruit. Dikke zwarte rookwolken waren tot in de wijde omgeving te zien. Bij de brand raakten ook meerdere huisdieren gewond. Deze zijn overgedragen aan de dierenambulance.

EXPLOSIE

Voorafgaand aan de brand is een explosie geweest: "Wat er precies is gebeurd weten we nog niet. Dit zijn we nog aan het onderzoeken", laat een woerdvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht weten.
De vlammen slaan uit de portiekflat
De brand brak uit op de tweede etage. De boven- en onderliggende appartementen vatten ook vlam. Alle drie de woningen zijn onbewoonbaar.
Burgemeester Jan van Zanen was ten tijde van de brand in de Kanaalstraat vanwege een dodelijke schietpartij gisteravond. Hij snelde zich naar de Rooseveltlaan en sprak daar met buurtbewoners.
Hevige vlammen bij flatbrand in Utrechtse wijk Kanaleneiland
Hevige vlammen bij flatbrand in Utrechtse wijk Kanaleneiland © Ingezonden foto

VLAMMENZEE

Een ooggetuige is onder de indruk van de heftigheid van de brand: "Ik loop altijd langs de waterkant met mijn dochter en ik zag al rookwolken. Ik dacht dat er misschien iemand aan het barbecueën was. Maar hoe verder ik kwam hoe dikker de rookwolken werden. Ineens sprong het raam en toen pas zag je hoe zo'n enorme vlammenzee er woedde in de flat. Je gaat je bedenken hoe kwetsbaar je bent. Heel heftig", vertelt hij geschrokken.
De rookwolken waren in de wijde omgeving te zien
De rookwolken waren in de wijde omgeving te zien © Ingezonden foto
Brand aan de Rooseveltlaan in Utrecht
Brand aan de Rooseveltlaan in Utrecht © 112mediautrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.