RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter (44) omgekomen bij schietincident Lombok, burgemeester sluit panden

UTRECHT - Bij het schietincident gisteravond in de Utrechtse wijk Lombok is een 44-jarige Utrechter om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Een dader is nog niet gevonden.

Een dag eerder werden ook twee panden beschoten in de wijk. De burgemeester heeft vandaag besloten die twee panden, een vishandel en een restaurant, voor vijf weken te sluiten. Of de twee incidenten met elkaar te maken hebben wordt nog onderzocht.

De man die gisteravond om het leven kwam had eerder op de dag ruzie met een andere man op de Sumatrastraat, ook in Lombok. Agenten hebben de twee toen uit elkaar gehaald en identiteitsgegevens genoteerd. Of het schietincident hiermee te maken heeft, wordt onderzocht.

DODELIJK SCHIETINCIDENT
Het schietincident was in de Kanaalstraat, ter hoogte van de Balistraat. Rond 21.20 uur werd er op straat geschoten. Daarbij werd ÚÚn persoon geraakt. Er werd een traumahelikopter opgeroepen en ook waren er veel ambulances aanwezig.

Toen agenten arriveerden was de man nog in leven. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. Het slachtoffer was toen een paar honderd meter verderop in de Kanaalstraat, ter hoogte van de Soendastraat.

GETUIGEN GEZOCHT
De politie zoekt getuigen van het incident. De schutter zou volgens getuigen een man van tussen de 20 en 30 jaar oud zijn, met een lichtgetinte huidskleur. Hij heeft een tenger tot normaal postuur en heeft zwart, niet al te kort, haar. Hij droeg een donkerblauwe trainingsbroek en een donkergroen vest (of sweater) met een capuchon. Zijn sportschoenen hebben witte delen. De man vertrok lopend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -