RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drama voor kersvers ooievaarsgezin in Vianen

VIANEN - Aan het geluk van het kersverse ooievaarsgezin in Vianen is vandaag abrupt een einde gekomen. De twee jonkies die het stel op 15 mei kreeg, zijn doelwit geworden van een bloeddorstig ooievaarsmannetje.

"Het nest werd aangevallen en daarom is besloten om de jongen weg te halen", vertelt Gerrit de Boom van de Dierenambulance. "Een ander mannetje is op ze gaan jagen en dan wil hij alles vernielen wat op z'n pad komt. Dus ook de jongen", legt hij uit.

Waarom het vreemde ooievaarsmannetje dit deed, blijft voor De Boom gissen: "Dat weet je nooit. Het kan zijn dat het jong op hetzelfde nest is geboren, maar dan een jaar eerder. Maar dat kun je niet met zekerheid zeggen."

ZWAARGEWOND

Nadat de jongen van het nest zijn gehaald, zijn ze naar Ooievaarsopvang Herwijnen gebracht. "Ze waren er echt slecht aan toe. Eentje is vlak na binnenkomst doodgegaan en de ander is zwaargewond", vertelt Piet van Andel, eigenaar van de opvang. "Ik heb hem pijnstillers, rust en warmte gegeven. Maar het ziet er niet goed uit", vertelt hij bezorgd.

Voor de ouders van de jongen betekent het in ieder geval dat ze hun beide jongen kwijt zijn. "Ook als deze weer opknapt, kan het niet terug naar zijn ouders. Dat gaat helaas niet", aldus Van Andel.

Bekijk hieronder de beelden. De aanval begint rond 05:52:00, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -