Gemeente sluit slagerij Zuilen na nieuwe beschieting en explosief voor de deur

© Michiel van Beers
UTRECHT - De slagerij aan het Prins Bernhardplein in de Utrechtse wijk Zuilen wordt per direct gesloten door de burgemeester. Dat bevestigt de eigenaar aan RTV Utrecht. Reden is dat het pand vannacht voor de tweede keer in een week tijd is beschoten. Ook lag er deze keer een explosief voor de deur.
Burgemeester Van Zanen bezocht vanmorgen de buurt om met omwonenden en agenten ter plaatse te spreken. Hij zegt dat mensen in de wijk geschrokken zijn. Voor de veiligheid van de buurt wordt de zaak daarom nu vijf weken gesloten.
De politie onderzoekt de beschietingen. Ook wordt onderzocht of er een verband is met de schietincidenten afgelopen week in Lombok.

BESCHIETINGEN SLAGERIJ

Omwonenden van de zaak aan het Prins Bernhardplein in Zuilen werden vannacht rond 04.30 uur wakker van knallen. De slagerij bleek meerdere keren beschoten te zijn. Voor de deur lag een pakketje. Volgens de politie ging het om een explosief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het weggehaald.
De slagerij werd in de nacht van zondag op maandag ook al beschoten, toen rond 04.15 uur. Ook toen werden buurtbewoners wakker van de knallen. Onder meer in het rolluik van de zaak bleken kogelgaten te zitten. Er is nog niemand aangehouden voor de beschieting.
Slagerij in Zuilen opnieuw beschoten, EOD ruimt explosief op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.