Vijfheerenlanden geniet van honderden klassiekers tijdens Oldtimerdag Lexmond

© RTV Utrecht
LEXMOND/LEXMOND - Een bonte stoet glimmende oldtimers vertrok vandaag uit Lexmond voor een tocht door Vijfheerenlanden. De organisatie van de Oldtimerdag Lexmond had zich daarbij geen beter weer kunnen wensen voor de zeventiende editie.
Tot vorig jaar heette het evenement de Zederikse Oldtimerdag. Door de verhuizing van Lexmond van de provincie Zuid-Holland naar Utrecht leek het de organisatie logischer om een nieuwe naam te verzinnen.
Wat niet veranderde was de grote hoeveelheid oldtimers. Ook dit jaar waren er weer honderden klassieke auto's, tractors, motoren en zelfs een paar vrachtwagens te bewonderen. Met daaronder heel bijzondere voertuigen van soms wel negentig jaar oud.
Nijs de Zeeuw is deelnemer van het eerste uur. Zijn Ford Model A Roadster uit 1931 trok veel bekijks. Het was ook ideaal weer voor De Zeeuw in zijn open auto. "Wij rijden zelf veel liever open dan dicht."
Voor hem is het duidelijk waarom hij er al voor de zeventiende keer bij is. "Het is eigenlijk een soort familie geworden. Je gaat met elkaar op pad en helpt elkaar als er iemand strandt. Het is een stukje saamhorigheid en gezelligheid."
Nijs de Zeeuw in zijn Ford Model A Roadster
Nijs de Zeeuw in zijn Ford Model A Roadster © RTV Utrecht
Honderden oldtimers door Vijfheerenlanden tijdens zeventiende editie Oldtimerdag Lexmond

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.