Meerkerk houdt zicht op promotie na burenruzie met HSSC'61

© RTV Utrecht / Bert Kous
HEI- EN BOEICOP/MEERKERK - Meerkerk blijft in de race om promotie naar de Tweede Klasse. De burenruzie tegen HSSC'61 in Vijfheerenlanden werd na verlenging met 1-0 gewonen.
Gerrie Schaap (Meerkerk): "Hadden het eerder moeten beslissen"
HSSC kreeg de eerste kansen van de wedstrijd door fouten in de verdediging, maar de thuisploeg wist daar niet van de profiteren. De rest van de eerste helft bleef het spelbeeld in evenwicht. Grote kansen bleven uit en rust ging men met 0-0 aan de thee. In de tweede helft werd ook niet gescoord.
Jan Donker (HSSC'61): "Lijkt me duidelijk dat teleurstelling overheerst"
Daardoor moest er een verlenging aan te pas komen. In blessuretijd van de eerste helft daarvan was het Dick Kooijman die Meerkerk op 1-0 bracht. HSSC'61 had geen antwoord meer.
Gerrit Molenaar (Meerkerk): "Wij oogden niet fris genoeg vandaag"
105' Dick Kooijman [0-1]
Dick Kooijman (HSSC): "Gelukkig kreeg ik later nog een kans"
Meerkerk mag het als winnaar in de volgende ronde van de play-offs opnemen tegen GDC, dat afrekende met Brederodes. HSSC'61 blijft in de Derde Klasse.