Leeuwinnen tanken met ruime zege op Australië zelfvertrouwen voor het WK

Shanice van de Sanden, archieffoto
Shanice van de Sanden, archieffoto © Geert Lommers
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De Nederlandse voetbalsters reizen met het nodige vertrouwen naar Frankrijk voor deelname aan het WK. In de enige oefeninterland in de aanloop naar dat toernooi won Oranje met 3-0 van Australië.
Shanice van de Sanden opende de score. De voetbalster uit IJsselstein bracht Oranje in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong. Vivianne Miedema scoorde vlak na rust de 2-0. Waarna Van de Sanden in de zeventigste minuut voor de tweede keer het net vond.
Sari van Veenendaal kon de hele wedstrijd de nul houden. De keepster uit Nieuwegein is eerste keus tijdens het WK. In het stadion van PSV waren 30.640 toeschouwers aanwezig. Dat is een record voor een vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland.
De leeuwinnen komen op het WK voor het eerst in actie op 11 juni. De ploeg speelt dan tegen Nieuw Zeeland om 15.00 uur.