Tropenweer: drukke (buiten)zwembaden en parkeerproblemen bij Henschotermeer

File bij het verlaten van de parkeerplaats van het Henschotermeer.
File bij het verlaten van de parkeerplaats van het Henschotermeer. © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De temperatuur tikte vandaag de 30 graden aan en dus liepen recreanten in heel de regio de buitenbaden haast onder de voet. Bij het Henschotermeer leidde dat tot parkeerproblemen.
De politie riep 's middags op om niet meer met de auto naar het Henschotermeer te komen. De parkeerplaatsen van de recreatieplas bij Woudenberg stonden toen vol.
Ook bij het verlaten van het Henschotermeer leverde de drukte problemen op. Rond 17.30 uur ontstond er een file, zo lieten mensen die vast stonden RTV Utrecht weten. Eén getuige sprak van wachttijden van 45 minuten.
Bij Bosbad de Vuursche stonden zondag lange rijen voor de kassa. Rond 13.30 uur had het tussen Baarn, Lage Vuursche en Hilversum gelegen buitenbad al 1000 bezoekers binnen. In mei was het nog relatief rustig, vooral vergeleken met de zonovergoten mei-maand in 2018.

VOLLE BAK

Ook bij het Bosbad in Leersum konden bezoekers vandaag over de hoofden lopen. "Het is meteen gigantisch druk", vertelde badmeester Dennis Dettmer. "'Dat is leuk, we hebben een paar mindere dagen gehad met net 100 bezoekers en nu zitten we al op 900 en de dag is nog niet voorbij. Dat gaat lekker zo."
Dagen zoals zondag zijn ook spannende dagen voor badmeesters: "Zeker als je volle bak hebt. We hebben genoeg toezichthouders en die kijken de hele dag. Hebben de kindjes bandjes om? Zijn de ouders in de buurt? Blijven ze niet te lang onder water?"
Maar het is vooral zaak om de sfeer luchtig te houden, aldus Dettmer: "Mensen zijn blij, je ziet alleen maar blije gezichten. We stralen zelf hopelijk ook uit dat het een mooie dag is, met een praatje hier, een lachje daar. Als wij hier in mineur rondlopen is het voor de mensen ook niet leuk."
Verkoeling gezocht (en gevonden) bij bosbad in Leersum

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.