Kampong ziet promotiedroom wederom uiteenspatten na kansenregen

© Mark Kloostra
UTRECHT - Net als vorig seizoen zijn de voetballers van Kampong al in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de Eerste Klasse uitgeschakeld. Ondanks een regen aan kansen verloren de Utrechters met 1-0 van Assendelft, waardoor komend seizoen niets anders rest dan opnieuw een seizoen Tweede Klasse.

DRAMATISCHE START

Al na drie minuten lag de bal in het doel van Kampong-doelman Job Peeters. Onoplettendheid in de defensie ging daaraan vooraf, waarna Jesse Schleeper mocht aantekenen voor de openingstreffer.
Rogier Gerritsen (Kampong): "Echt waardeloos"
Het was het eerste en het laatste wapenfeit van Assendelft voor het vijandelijke doel. Kampong domineerde, creëerde een hele rits aan kansen, maar vergat simpelweg te scoren in de eerste helft. De keer dat het wel wist te scoren via Siemen Eijkemans vlagde de grensrechter voor buitenspel en dus ging het doelpunt niet door.

OPVALLENDE WISSEL

In de rust bleef middenvelder Hamza Azouagh achter in de kleedkamer. Opvallend genoeg werd hij vervangen door verdediger Marsh Königs.
Mark Verkuyl (Kampong): "Dit is toch absurd?"

RODE KAART

Twintig minuten voor tijd kreeg Mark de Vries van Assendelft een rode kaart na een harde overtreding. Aan het spelbeeld veranderde dat weinig. Kampong bleef aandringen en maakte tot de laatste seconde aanspraak op de gelijkmaker, maar verzuimde te scoren, waardoor Assendelft doorgaat naar de halve finale van de play-offs.
Ongeloof bij Kampong na afloop, dat ondanks een mix aan ervaring en jong talent maar blijft bivakkeren in de steeds zwakker wordende Tweede Klasse.