RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ook tweede persoon bevrijd na beknelling bij Prinses Beatrixsluis Nieuwegein

1/4
NIEUWEGEIN - In Nieuwegein hebben twee mannen langdurig bekneld gezeten onder een deur van de Prinses Beatrixsluis. Ze waren daar aan het werk en raakten bekneld onder het contragewicht van de sluisdeur.

Na een half uur werd het eerste slachtoffer bevrijd en enkele uren later de tweede man ook. Die laatste kon op eigen kracht naar de ambulance lopen. Hoe ernstig de verwondingen van beide onderhoudswerkers zijn, is verder onduidelijk.


Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder de brandweer, een traumahelikopter en het hoogtereddingsteam.

 Tweede beknelde man wordt bevrijd Tweede beknelde man wordt bevrijd | Foto: RTV Utrecht / Marloes Sollie


Na een half uur was al één van de slachtoffers bevrijd.


 Hulpdiensten bij de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein. Hulpdiensten bij de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein. | Foto: RTV Utrecht / Marloes Sollie

Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur en vond plaats in de ruimte naast de sluisdeur op de plek waar het contragewicht heen en weer beweegt. Zo'n contragewicht weegt volgens de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) 20 tot 40 ton en is bedoeld om de sluisdeur in beweging te krijgen. De twee slachtoffers waren aan het werk bij dat contragewicht.

Normaal gesproken zit het contragewicht vast met kabels, maar dat was nu niet het geval. Daardoor kwam het scheef in de rails te hangen. Voordat de onderhoudswerkers allebei bevrijd konden worden, moest het gewicht gezekerd worden, zodat het niet verder naar beneden zou komen.

Uiteindelijk werd het beton rond de tweede onderhoudswerker weggehakt, waarna ook die man onder de deur vandaan kon komen. Al met al ging het sneller dan verwacht, zegt de brandweer. Aanvankelijk was de inschatting dat de actie nog uren zou gaan duren.

De tekst gaat verder onder de video.

Brandweer bevrijdt twee slachtoffers uit Prinses Beatrixsluis


BEATRIXSLUIS
De Beatrixsluis was in 1938 het eerste bouwwerk dat naar de prinses werd vernoemd, die in januari van dat jaar werd geboren. De sluis zorgt voor een verbinding tussen de havens van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen, en verzorgt voor meer dan 50.000 schepen per jaar een veilige passage.

De bijna 90 jaar oude sluis wordt momenteel gerenoveerd. Ook wordt de laatste sluiskolk aangesloten op een nieuw bediensysteem. Daardoor zijn komende weekenden een of meerdere sluiskolken dicht voor scheepsverkeer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -