RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Presentatrice Martine Bijl uit Maarssen overleden

MAARSSEN - Zangeres, presentatrice en actrice Martine Bijl (71) is overleden. Ze overleed donderdag in haar atelier in Maarssen in het bijzijn van familieleden aan de complicaties van de hersenbloeding die ze in september 2015 kreeg. Haar uitvaart wordt woensdag in besloten kring gehouden.

Bijl was de laatste jaren vooral bekend als presentatrice van het tv-programma Heel Holland Bakt. Ze presenteerde de eerste drie seizoenen - die opgenomen werden op Landgoed Broekhuizen in Leersum - van het succesvolle kookprogramma voor amateurs, tot ze in september 2015 ziek werd.Martine Bijl begon haar carrière als professioneel zangeres en nam twintig lp's en cd's op. Ze zat jarenlang in het panel van het populaire tv-programma Wie van de Drie en speelde een hoofdrol in de meer dan honderd afleveringen van de comedy Het Zonnetje in Huis met Johnny Kraaykamp senior en junior. Ook vertaalde Bijl een dozijn musicals en trad ze op in televisiereclames, zoals die voor het potgroentemerk HAK.

Na haar hersenbloeding trok Bijl zich terug uit de publiciteit. Vorig jaar november kwam haar boek Rinkeldekink uit, over haar langdurige verblijf in een revalidatiekliniek en over de depressie die daarop volgde.

NPO 1 zendt maandagavond om 21.35 uur een eerbetoon uit aan Martine Bijl. De ingelaste uitzending is een Opium Special van AVROTROS uit 2014, waarin Cornald Maas haar persoon en imposante artistieke carrière belicht. Aan het woord komen onder anderen haar echtgenoot Berend Boudewijn, Johnny Kraaijkamp jr., Simone Kleinsma en Jacques d'Ancona.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -