RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeist gaat kruising Jordanlaan aanpakken

ZEIST - De gemeente Zeist gaat de kruising van de Jordanlaan met de Utrechtseweg aanpakken. Door de kruising opnieuw in te richten hoopt de gemeente dat de veiligheid van fietsers en voetgangers wordt vergroot.

De kruising wordt veel gebruikt door fietsende forenzen en scholieren. De Utrechtseweg is daarbij ťťn van de drukste wegen in Zeist. In ons Meldpunt Onveilig Verkeer wordt de kruising ook genoemd als onveilige plek. Omwonenden vinden onder meer dat auto's er te hard rijden en vaak het rode licht negeren.

BUSBAAN VERVALT
De aanpak bestaat uit een reeks maatregelen. Zo vervalt onder meer de aparte busbaan op de kruising, zodat een beter overzicht voor fietsers en voetgangers ontstaat. Ook de bushalte aan de zuidzijde wordt verplaatst. Door deze maatregelen komt er ook meer opstelruimte voor fietsers die de kruising over willen steken.

Daarnaast wordt ook een fietsrotonde in het fietspad aan de noordzijde van de kruising aangelegd. De gemeente hoopt op die manier dat de verschillende fietsstromen bij de kruising beter van elkaar worden gescheiden.

TWEE FASEN
De gemeente gaat de aanpassingen uitvoeren in twee fasen. De meeste aanpassingen worden gedaan in de zomervakantie van 2019. De overige aanpassingen vinden begin 2020 plaats.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -