RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verhitte gemoederen in Bunschoten-Spakenburg na wegafsluiting door gaslek

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De politie heeft een straat in Bunschoten-Spakenburg afgesloten na een gaslek. Het lek aan de Kolkkamp is mogelijk veroorzaakt door een bewoner die in de tuin aan het klussen was.

De wegafsluiting bracht het nodige tumult met zich mee. Eerst moesten agenten de bestuurder van een bestelbus tot bedaren brengen, die met hoge snelheid kwam aanrijden. Hij was in paniek omdat zijn kinderen nog in een huis in de straat zaten. De politie wist de bezorgde vader ervan te overtuigen dat zijn kinderen geen gevaar liepen op die plek.

Vervolgens kwam een van de agenten in de clinch met een jongen in de straat. De agent pikte het niet dat hij door de jongen met 'vriend' werd aangesproken. Omdat er verder volgens de politie ook het nodige schortte aan de houding van de jongen tegenover het gezag, namen agenten hem mee naar een politieauto voor ''een stevig gesprek over zijn manieren.''

De jonge Bunschoter liet later aan omstanders weten dat hij de ophef niet begreep: "Op Facebook staat altijd dat de politie je beste vriend is, waarom mag ik die agent dan geen vriend noemen?"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht